Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Соня Йончева получи наградата “Златен век” за изключителен принос в културата

Соня Йончева
Снимка: БТА

Световноизвестната оперна певица Соня Йончева получи наградата “Златен век” – огърлие, за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура и националната идентичност.

Церемонията се проведе на сцената на Летния театър във Варна, където Соня Йончева участва в оперното представление “Мадам Бътерфлай” от Джакомо Пучини. Диригент на спектакъла беше Найден Тодоров, който в качеството си на служебен министър на културата й връчи наградата.

Соня Йончева спечели приза “Музикант на годината 2023

Соня Йончева – българският оперен глас по световните сцени

Найден Тодоров изтъкна, че живеем в странно време, в което търсим поводи да сме различни и да се караме помежду си. “Причината е, че вътре в нас липсва нещо – гордостта от това кои сме и какви сме. Все пак има хора, които ни го напомнят, те ни карат с присъствието да сме горди и щастливи”, заяви той и благодари на Соня Йончева, че е една от тези, каращи ни да се гордеем, че сме българи.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Духът на Стара София завладява центъра на столицата

Имало едно време един необикновен квартал. От него започвал строежът на Стара София, защото се намирал между Двореца и гарата – основният път, който свързвал живота в града. В това пространство хората не просто задоволявали своята човешка потребност..

публикувано на 12.09.24 в 08:15

Варна е домакин на Световен фестивал на анимационния филм

20-ото издание на Световния фестивал на анимационния филм се открива днес във Фестивалния и конгресен център на черноморския град Варна и ще продължи до 15 септември. Селектирани са над 70 заглавия в 7 категории , сред които най-очаквани..

публикувано на 11.09.24 в 08:35

В София се открива “Алея на книгата”

От днес до 15 септември столичният булевард “Витоша” и паркът пред Националния дворец на културата се превръщат в огромна книжарница на открито. Поредното издание на “Алея на книгата”, организирано от Асоциация “Българска книга”, дава изява на 138..

публикувано на 09.09.24 в 06:00