Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Третото издание на фестивала "48 часа Варуша-юг" във Велико Търново

Снимка: Facebook /Варуша Юг

"48 часа Варуша-юг" ще се проведе в периода 16-18 август във Велико Търново. Фестивалът представя възможностите на квартала за култура, спорт, занимания за цялото семейство, връзка с природата, образователни събития. Мероприятието е общностна инициатива, чиято мисия е да представи добрите примери за добросъседство и симбиозата между настоящето и историята. Зад нея стои културният център "ТаМ" с основател Галин Попов.

Галин Попов

Тази година фестивалната програма включва над 100 събития – късометражни филми, концерти и партита, лекции, турове, занимания за деца. Отворените сцени ще има в Градската галерия, Археологическия музей, читалище "Надежда", на Самоводската чаршия, в клубове, кафенета и др. локации. През горещите августовски дни много активности ще се провеждат и по прохладното поречие на река Янтра. Една от проявите там е светлинно шествие, чрез което се припомня предишното предназначение на реката – за транспорт, отдих и спортно гребане. Участниците възнамеряват да почистят бреговете около Стамболовия мост, преди да преминат в шествие под него.

Друг акцент в третото фестивално издание е музиката. В голяма част от анкетите за предишните издания жителите на старопрестолния град са споделили, че музикалната програма е нещо, което им е помогнало да се запознаят с нови любопитни изпълнители и музика с различно звучене и дух, каквито организаторите уверяват, че очакват и през тази година.

Снимки: Facebook /Варуша Юг, БТА

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Избирателната активност на българите в деня на вота за 51-вото Народно събрание

Избирателната активност към  17,00 ч .  достигна 28,5% , съобщиха от  “Галъп интернешънъл болкан” . Показателят е по-високо спрямо същия час на предходните избори през юни т . г. Активността се движи в сходство с екзит пола, който сме провели през..

обновено на 27.10.24 в 17:26

Софиянци са скептични, че ще има промяна след поредните избори

За седми пореден път, в рамките на три години, България отново избира народни представители. Както и на последния вот през юни т.г., избирателната активност е ниска. Според анкета на Радио България в центъра на София, общото настроение е, че е нужно..

публикувано на 27.10.24 в 15:05

Румен Радев призова българите да гласуват, за да има ефективно редовно правителство

Най-важното днес е да се гласува, заяви пред журналисти президентът Румен Радев, след като упражни правото си на вот с машина. По думите му, всички искат да се сложи край на този изтощителен маратон от непрекъснати избори. За да има обаче устойчив и..

публикувано на 27.10.24 в 14:42