Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем души в тежко състояние след сблъсък на автомобил и микробус

Снимка: БТА

Лекари се борят за живота на седем души, сред които четири деца, пострадали в тежка катастрофа на пътя Ямбол – Сливен снощи около 1,30 ч. Тогава челно се сблъскаха автомобил и микробус с осем пътници и на място загина 49 годишният шофьор на леката кола.

В сливенската болница се извършват серия от операции на две 12-годишни деца. Друго дете е прието в отделението по реанимация. Тежко е и състоянието на 23 годишния шофьор на буса, съобщи зам.-директорът на болницата д-р Хрисант Хрисантов.

В ямболската болница в тежко състояние и с опасност за живота остават 16-годишно момиче и 28 годишна жена, а друга е транспортирана в Пловдив, каза зам.-директорът на лечебното заведение д-р Валентин Вълчев.

Не е ясно как се е стигнало до тежкия инцидент. Според една от версиите водачът на лекия автомобил е заспал зад волана.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 17

В този брой на предаването слушайте: "Когато и ученици, и учители са в час" – разговор с Николай Йорданов, директор на Българското средно училище "Христо Ботев" в Братислава;  "Българското кино - на фокус в Париж“ – интервю с Румена Иванова..

публикувано на 12.09.24 в 12:00

Ретро автомобили на Националната служба за охрана представя Историческият музей

Класически автомобили от висок представителен клас от парка на Националната служба за охрана представя от днес до 15 септември Националният исторически музей. Експозицията е по повод 145 години от основаването на държавната охранителна служба на..

публикувано на 12.09.24 в 07:15
Есенно море, ноември

Слънцето ще се покаже в четвъртък, но ще е хладно

През нощта  от запад на изток преваляванията от дъжд ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. В четвъртък , 11 септември, в Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно..

публикувано на 11.09.24 в 19:45