Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Аржентина ще се представят в панаир на чуждестранните дружества

Снимка: Българско дружество „Кирил и Методий“ , Комодоро Ривадавия

Българското дружество "Кирил и Методий" в град Комодоро Ривадавия, провинция Чубут, Аржентина, започна подготовка за своето кулинарно представяне по време на Панаира на чуждестранните дружества, който ще се проведе между 13 и 15 септември 2024 г. Председателят на сдружението Ценка Генова, съобщи за БТА, че подготвят 40 кг кисело зеле с бекон и свинско месо по рецепта на Хуан Станчев. 

Географски дружеството "Кирил и Методий" в Комодоро Ривадавия е най-южното българско сдружение в света. То е създадено през 1989 г., за да обедини потомците на преселили се в Аржентина през 30-те години на ХХ век българи. Към дружеството има учредени състав за български народни танци "Кирилчета", детска танцова група "Методиевчета" и вокално-инструментална формация "Орфей", които представят българската култура и традиции пред аржентинската общност. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Делегация на БАН посети люлката на Българското книжовно дружество в Браила

Делегация на Българската академия на науките (БАН) заедно с дипломати и българи, живеещи в Румъния, посетиха Браила. Повод за това е честването на 155-годишнината на Академията. Учредителното събрание на Българското книжовно дружество, чийто..

публикувано на 19.09.24 в 08:41
Сградата на правителството в Скопие

Македонските българи поискаха подкрепа от България

Българите в Северна Македония имат нужда от подкрепата на България, заявиха представители на българската общност от Прилеп, Струга, Битоля и Кавадарци. Те бяха изслушани в парламентарната Комисия по политиките за българите в чужбина. "Влизането в..

публикувано на 19.09.24 в 08:16

1 милион лева се предоставят за ремонт на храм "Св. Иван Рилски" в Лондон

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерски съвет за 2024 г., чрез което се предоставят 928 188 лв. за реконструкция, ремонт и оборудване на храм "Св. Иван Рилски", намиращ се в сградата на Българското посолство в гр. Лондон,..

публикувано на 18.09.24 в 16:47