Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат Епископската базилика на Филипопол да влезе в списъка на ЮНЕСКО

Епископската базилика на Филипопол в Пловдив
Снимка: БГНЕС

Епископската базилика на Филипопол е ярък пример как се подпомага развитието на българския културен туризъм, заяви служебният министърът на туризма Евтим Милошев на среща с Нанси Шилър, президент на Фондация "Америка за България". 

"Включването на базиликата в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО ще е изключително полезно. Сами знаете, че присъствието на всеки обект в този списък привлича туристи и сме готови да обединим усилията си това да стане реалност", изтъкна Шилър.

Милошев определи идеята като вдъхновяваща кауза, за която Министерството ще работи активно. Като приоритет за развитието на туризма в България министър Милошев посочи изготвянето на дигитална карта на културно-историческите обекти в България и възстановяване и модернизиране на термални съоръжения в страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47

България е представена в туристическо изложение във Франция

България ще участва в започващото днес Международно туристическо изложение “Интернешънъл Френч Травъл Маркет“ (International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2024”, което ще продължи до 19 септември. Участие на информационния щанд на страната ни, който..

публикувано на 17.09.24 в 06:10