Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутат сезира ЕК за тенденциозни проверки срещу управлявани от ДПС общини

Илхан Кючюк
Снимка: БГНЕС

Евродепутатът Илхан Кючюк отправи писмени въпроси към Европейската комисия по повод информация за масови и тенденциозни проверки от страна на ГДБОП, Антикорупционната комисия, НАП и други държавни органи в общини, управлявани от ДПС, както и в домовете на партийни членове и активисти.

Тези действия будят притеснение за злоупотреба с власт и използване на държавните институции като инструмент за натиск в навечерието на предсрочните парламентарни избори”, изтъква евродепутатът.

Илхан Кючюк пита дали ЕК е запозната с акцията на държавните органи срещу представителите на една партия, ще предприме ли мерки за незабавно спиране на действията и ще поиска ли разяснения от страната ни за случващото се.

През последните дни политици от ДПС, близки до почетния председател Ахмед Доган, свързаха проверките с влиянието на съпредседателя на партията Делян Пеевски.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът: Нашето общество очаква отстояването на националните интереси

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката и партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, изтъкна пред журналисти президентът Румен Радев по повод предстоящите избори. По думите..

публикувано на 12.09.24 в 13:16

Регистрирани за изборите са 28 партии и 11 коалиции

За предстоящите предсрочни избори на 27 октомври 28 партии и 11 коалиции подадоха документи за участие. Предизборната кампания за седмите, в рамките на 4 години, парламентарни избори започва на 27 септември. ЦИК регистрира всички партии и..

публикувано на 12.09.24 в 10:31

Съдът допусна до изборите "ДПС - Ново начало" на Делян Пеевски

Върховният административен съд отмени като незаконосъобразен отказа на Централната избирателна комисия да регистрира коалицията "Движение за права и свободи - Ново начало" (едната от двете фракции на ДПС) за участие в парламентарните избори на 27..

обновено на 11.09.24 в 17:22