Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температури до 38 градуса в неделя

Снимка: БТА

В неделя ще бъде предимно слънчево. Следобед над Източна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в София – около 33°.

 В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само на изолирани места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 27°, на 2000 м – 18°-19°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Следобед и преди полунощ ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 29° и 32°, а на морската вода – 27°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На Балканите ще бъде слънчево и горещо. Следобед над източните и южните райони ще се развива купеста облачност, но валежи са малко вероятни.

В Букурещ ще бъде 37 градуса, в Белград – 36, в Атина – 34, в Истанбул – 31.

Облачно, дъждовно и ветровито ще бъде времето във Великобритания и на Скандинавския полуостров, както и в крайните северни райони на Европейска Русия. По преминаващ студен атмосферен фронт над Централна Европа облачността ще бъде значителна и на места в района на Алпите ще има валежи от дъжд. Предимно слънчево ще бъде на Пиренейския полуостров, във Франция, а в повечето райони на Източна Европа – и горещо. В Италия ще бъде слънчево, следобед с временни увеличения на облачността.

В Мадрид ще бъде 35 градуса, в Рим и Виена – 33, в Москва – 27, в Санкт Петербург – 24, в Стокхолм – 22, в Париж – 21, в Мюнхен – 20.

В Чикаго ще бъде 32 градуса, в Ню Йорк – 30, в Мелбърн – 23, в Кейптаун – 17.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ВАС отказа да се произнесе по две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда. Едната жалба е срещу..

публикувано на 17.09.24 в 08:51

В Скопие продължават да обсъждат неофициалната визита на Силяновска в София

Българският посланик в Северна Македония Желязко Радуков отказа да приеме протестната нота за липсата на македонското знаме на срещата между президентите на България и Северна Македония, заявиха от македонското външно министерство. Дипломатическото..

публикувано на 17.09.24 в 08:46

Фестивал на изкуствата, в който и публиката е участник, се открива в София

"Аз съм София“ - така се казва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите, който ще се проведе от 17 до 23 септември в пространството пред НДК в центъра на българската столица. Той е част от програмата "София празнува 17 септември", посветена на..

публикувано на 17.09.24 в 07:25