Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тихомир Иванов отново ще се състезава в Диамантената лига

Тихомир Иванов
Снимка: AP Photo/Bernat Armangue

Класиралият се на осмо място в скока на височина на олимпийските игри в Париж Тихомир Иванов се завръща в престижната Диамантена лига по лека атлетика.

След петгодишно прекъсване днес той ще стартира в Хожув, Полша, а на 30 август ще скача в компанията на най-добрите в италианската столица Рим. Българинът заслужи двете покани благодарение на успешното си представяне на олимпиадата.

Много се радвам, че отново ще скачам в Диамантената лига. Чувствам се добре, с увереност след Париж 2024 и се надявам да постигна добър резултат”, каза Тихомир Иванов.

Лекоатлетът дебютира в лигата през 2017 г. с четвърто място в Париж и постига най-добрия си резултат – сребърен медал, през същата година в Рабат.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България изпраща трима лекоатлети за параолимпиадата в Париж

Трима българи заминават за участие на Параолимпийските игри в Париж 2024, които ще започнат на 28 август и ще продължат до 8 септември. Нашите лекоатлети ще завършат участието си в рамките само на 2 дни – 30 и 31 август (петък и събота)...

публикувано на 25.08.24 в 08:10

Петър Стойчев преплава 7 океански пролива, иска да постави и рекорд за време

Час преди Петър Стойчев да пристигне в Япония за последния плувен маратон през протока Цугару от серията Oceans Seven, е имало земетресение 7,1 по Рихтер и тайфун. Очаквало се и цунами. "Япония беше едно много изненадващо пътуване. Разстоянието там би..

публикувано на 19.08.24 в 13:01

Волейболистите ни под 20 г. триумфираха на Балканиадата

Българският национален отбор спечели титлата на Балканското първенство по волейбол за мъже под 20 години, което се проведе във Върнячка баня, Сърбия. На финала българските състезатели победиха тима на домакините с резултат 3:1 (25:17, 22:25, 25:23,..

публикувано на 18.08.24 в 09:38