Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Атанас Запрянов е готов да продължи работата си в новия служебен кабинет

Атанас Запрянов
Снимка: БТА

Военният министър Атанас Запрянов потвърди пред журналисти, че ще приеме да остане на поста, ако му бъде предложено, и в следващия служебен кабинет.

Основен дългосрочен приоритет в следващия служебен мандат ще бъде личният състав – ще разработим кампания, ориентирана основно към наемането на хора, за да бъдем атрактивни като професия”, заяви министърът. По думите му, основно внимание ще се отдели върху задържането на военнослужещите и дългосрочната им реализация в армията.

Остава много важна и нашата помощ, която оказваме към Украйна”, подчерта Атанас Запрянов, припомняйки, че тя не е безвъзмездна, тъй като страната ни получава сериозни компенсации. Министърът каза още, че има уверение от премиера и финансовия министър парите от компенсациите да бъдат използвани за модернизация на армията.

Атанас Запрянов посети Летище Пловдив, където се провежда годишната съвместна българо-американска летателна тренировка “Тракийско лято – 2024”.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ахмед Доган

Прокуратурата се заема с казуса с имотите на Ахмед Доган

В рамките на месец прокуратурата трябва да извърши проверка по казуса с имотите, свързани с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, в столичния квартал “Бояна” и в парка “Росенец”. Причината за това е твърдението на бившия транспортен министър Данаил..

публикувано на 31.08.24 в 09:04

По съседски: Събития с балкански адрес

Сърбия купува от Франция изтребители "Рафал" за 2,7 милиарда евро Срещу сумата от общо 2,7 милиарда евро Сърбия ще купи от френската компания "Дасо Авиасион" (Dassault Aviation) 12 нови изтребителя "Рафал" – 9 едноместни и 3 двуместни. Това..

публикувано на 30.08.24 в 10:25

България трябва да представи своите кандидати за еврокомисар

На 30 август изтича срокът, в който страните-членки на ЕС могат да посочат своите кандидати за еврокомисари. България трябва да изпрати две номинации – на мъж и на жена. На 27 август в писмо до партиите в парламента служебният премиер Димитър..

публикувано на 30.08.24 в 07:15