Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският парламент грейна в синьо и жълто по случай Деня на независимостта на Украйна

Снимка: Народно събрание

По случай Деня на независимостта на Украйна историческата сграда на българския парламент беше осветена с цветовете на украинското знаме.

Отбелязването на Деня на независимостта на Украйна е израз на солидарността на България със стремежа на украинския народ към свобода, мир и стабилност”, коментира председателят на Народното събрание Рая Назарян. По думите й, страната ни е сред най-силните и активни поддръжници на Украйна в нейната справедлива кауза сама да определя своя път за просперитет и развитие.

Председателят на парламента увери, че България ще продължи да подкрепя украинския народ в усилията му да отстоява свободата, независимостта и териториалната цялост на своята страна.

В Пловдив Денят на независимостта беше отбелязан с мирно шествие под надслов “С Украйна в сърцето!”, организирано от фондацията на Наталия Елис. Тя заедно с жени и деца, пристигнали в града заради войната, откриха и поддържат временния бежански център “Втори дом” в бившата белодробна болница.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

По съседски: Събития с балкански адрес

Регионът Тулча се готви да стане геопарк на ЮНЕСКО Властите в окръг Тулча предприемат стъпки Североизточна Добруджа да стане глобален геопарк на ЮНЕСКО, територия на устойчиво развитие, чиито ценности са признати от международната..

публикувано на 13.09.24 в 10:40

България и Великобритания ще надграждат своето стратегическо партньорство

Висока оценка за състоянието на двустранните отношенията между България и Обединеното кралство дадоха зам.-министърът на външните работи Елена Шекерлетова и посланикът на Великобритания Натаниъл Копси. Те се ангажираха със задълбочаване и..

публикувано на 13.09.24 в 10:09

Президентът: Нашето общество очаква отстояването на националните интереси

Преодоляването на политическата криза изисква връщането на принципите в политиката и партиите да осъзнаят много ясно, че доверието е залогът за техния успех, изтъкна пред журналисти президентът Румен Радев по повод предстоящите избори. По думите..

публикувано на 12.09.24 в 13:16