Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морският курорт "Албена" отпразнува 55-ата си годишнина

Снимка: БТА

Ваканционно селище "Албена" посрещна 55-я си рожден ден с 11 000 туристи, съобщи БТА. Най-много са гостите от Скандинавския полуостров, нараства броят и на французите, чехите и поляците. Българските и румънските туристи са запазили нивото на посещение от миналата година. В момента всички хотели работят на пълни обороти, а капацитетът в целия комплекс е зает на 100 % .



"Албена" е спокоен и тих курорт, а туристите предпочитат хотелите на първа линия и с по-висока категория. В момента във ваканционното селище работят около 2100 души, като една трета от тях са чужденци. Сред тях има служители от Непал, Бали, Индонезия, два кухненски екипа от Турция и работници от Киргизстан.

Албена

Петзвездните хотели на "Албена" ще приемат различни събития целогодишно, остава да работи и балнеоцентърът. Предвидени са много спортни и конгресни мероприятия, които започват в края на лятото.



За следващия летен сезон, който ще бъде открит през април 2025г., е предвидено пълно обновление на хотел "Боряна", който от тризвезден комплекс ще стане четиризвезден. Акционерно дружество "Албена" споделя инвестицията в него с "Дер Туристик" от Германия. В момента проектират и преустройството на емблематичния хотел "Добруджа" и хотел "Арабела", който се предвижда да бъде следващият петзвезден хотел на територията на комплекса. Очаква се до две-три години да бъдат изготвени и проекти на плажен бар "Кариби" и къмпинг "Горска фея".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Наръчник за родители: Как да изпратим първокласника от поколението "Алфа" на училище

С трепет и вълнение над 55 хиляди българчета ще прекрачат за първи път училищния праг. На 16 септември първолаците ще влязат в ремонтираните класни стаи, украсени с балони и цветя. А там, подредени на чиновете ги очакват изпъстрени с картинки..

публикувано на 13.09.24 в 10:10

50-метров зелник, стари занаяти и музика от Балканите на фестивал в Шишковци

Изложбите "Черги от Краището", "Облеклото в Краището от началото на 20-и век", базар на занаятчийски произведения и селскостопанска продукция, конкурс за най-добра домашна ракия и богата музикална програма влизат в програмата на първия ден на..

публикувано на 13.09.24 в 07:40

Отново дъждове с гръмотевици, но по Черноморието остава слънчево

В петък , 13 септември, ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в котловините и низините видимостта ще е намалена. Още преди обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, а след обяд на много места в Западна България ще..

публикувано на 12.09.24 в 19:45