Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приморско приключва сезона с 30% ръст на туристите

Снимка: primorsko.bg

Курортният град Приморско е домакин на Черноморския форум 2024, където най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще бъдат отличени на официална церемония, на 6 септември 2024 г. в центъра на града. За девета поредна година Черноморските награди ще представят най-успешните примери за развитие на морския ни регион, отбелязват в прессъобщение организаторите на форума Global Media и VIP COMMUNICATION, които са част от международната платформа за сътрудничество – Global Leaders. Домакинът на форума Приморско отчита рекорден ръст от 30 % на туристите през настоящия сезон.

Освен красива природа и богато културно-историческо наследство, тази година туристите на община Приморско, се докоснаха до богатата културна и разнообразна програма на "Prim fest", което се отрази както на имиджа на курорта, така и на местните жители и търговци. 

Бяха ремонтирани главни улици, подходи към плажове, крайбрежни алеи, парково устрояване, променя се и обликът на временните търговски обекти. Планирано е изграждането на инфраструктурни обекти, които се очаква да подобрят средата в черноморския град. Освен това трите черноморски общини – Приморско, Созопол и Царево, обмислят изграждането на четирилентов път, разширяване на ГКПП "Малко Търново", както и развитие на екологичен и културен туризъм в региона, целогодишни полети към водещи дестинации от и до летище Бургас. Обмисля се и морски транспорт за по-добра свързаност и популяризиране на черноморските дестинации.

Община Приморско участва ежегодно в най–популярните туристически изложения както в България, така и в чужбина, а традиционните туристически пазари, освен българския, са чешки, полски и словашки. Рекламира се и на испанския, скандинавския и други пазари.
Новият кмет на града Иван Гайков, който е местен жител, отбелязва, че близостта му с хората дава своя резултат, тъй като се наблюдава сериозен спад в напрежението и недоверието към работата на общинска администрация. Според него това, че познава града и общува с хората му дава възможност да взема решения, изцяло намиращи приложение в развитието на общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ВАС отказа да се произнесе по две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда. Едната жалба е срещу..

публикувано на 17.09.24 в 08:51

В Скопие продължават да обсъждат неофициалната визита на Силяновска в София

Българският посланик в Северна Македония Желязко Радуков отказа да приеме протестната нота за липсата на македонското знаме на срещата между президентите на България и Северна Македония, заявиха от македонското външно министерство. Дипломатическото..

публикувано на 17.09.24 в 08:46

Фестивал на изкуствата, в който и публиката е участник, се открива в София

"Аз съм София“ - така се казва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите, който ще се проведе от 17 до 23 септември в пространството пред НДК в центъра на българската столица. Той е част от програмата "София празнува 17 септември", посветена на..

публикувано на 17.09.24 в 07:25