Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вече можем да се запознаем с участниците в "БалканФолк-Майорка"

Снимка: Facebook/BalkanFolkMallorca

Българската асоциация "БалканФолк-Майорка" започна да представя на своята страница във Фейсбук участниците в третото издание на Международен фолклорен фестивал, който предстои през октомври в Палма де Майорка, Испания.

Събитието ще се проведе пред емблематичната за Палма де Майорка катедрала "Ла Сеу", съобщиха от Асоциацията в своята Фейсбук страница.

Най-малките и талантливи участници - Мартин и Никол Миткови от Милано (Италия)q ще участват за втора поредна година в третото му издание, отбелязват от Асоциацията.
Фолклорният фестивал се организира за трета година, като през 2023 г. в него се включиха близо 500 участници от български и чужди танцови състави и хорови групи, припомня БТА.

Още по темата:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български фолклор на етнофестивал "Единство чрез разнообразие" в Тараклия

Около пет хиляди участници се очаква да събере етнокултурният форум "Единство чрез разнообразие", чиито организатори са Районният съвет и "Българската община на район Тараклия" (БОРТ). Стратегически партньори са Министерството на културата на Молдова и..

публикувано на 14.09.24 в 07:15
Лисабонски университет

Курсове по български език предлага Лисабонският университет

Лисабонският университет предлага курсове по български език, отворени и за външни желаещи да изучават езика. Това съобщи Посолството на България в Португалия. Занятията започват на 19 септември 2024 година и продължават до май 2025 година. Те са..

публикувано на 11.09.24 в 15:06

Българите в Тараклия обсъждат евроинтеграцията на Молдова

Дискусия  "Европа – това сме ние, ние – това е Европа" ще се проведе днес от 16.00 ч. в ресторант "Варна" в молдовския град Тараклия. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на българската общност в Молдова (АРБОМ) с подкрепата на..

публикувано на 10.09.24 в 08:05