Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хасково привлича любители на еърсофт битките и силните усещания по повод своя празник

7
Снимка: haskovo.bg

Рекорден брой – 600 "бойци" са дислоцирани на авиобаза Узунджово, а поводът не е военен конфликт, а отбелязването на Деня на град Хасково. Най-голямата атракция по повод 8 септември е организираната военно-симулативна еърсофт игра. Тази година в "голямата игра" се включват гости от Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватия, Република Северна Македония, а организатори са Община Хасково и Сдружение "Еърсофт София".



Подобна мъжка атракция се организира за трета поредна година по повод празника на гр. Хасково, като на поканата откликват хора от цялата страна, с разнообразни професии и на различна възраст. По предварителен сценарий действието се развива на територията на несъществуващата държава Улпия, където има три враждуващи фракции: мироопазващ контингент, местно население и бунтовническа групировка. Основният конфликт е между бунтовническата фракция и мироопазващите сили, но и местното население е засегнато от сблъсъка.
 

"Това е ситуация, която исторически се е повтаряла на много места по света", обясняват организаторите на играта, като не търсят аналогия с нито един от конфликтите по земята. Тридневният симулиран "военен" конфликт ще приключи в неделя, като се очаква това да привлече нови посетители в Хасково, както и да повиши градуса на празничното настроение.

Снимки: haskovo.bg



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47
Срещата на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София, 13 септември 2024 г.

Румен Радев обясни липсата на македонско знаме на срещата му с президента на РСМ

Президентът Румен Радев определи като конструктивна и откровена в приятелска атмосфера срещата си с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска- Давкова, която се проведе в петък, 13 септември, в София. Силяновска-Давкова посети..

публикувано на 16.09.24 в 15:41