Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Температури до 30 градуса в събота

Снимка: БТА

В събота облачността ще бъде значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони ще вали дъжд. Следобед валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и да намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София – около 26°.

Над планините облачността ще бъде по-често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще бъдат явленията в планините на Западна България. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, по високите части – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 19°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна с валежи от дъжд, на повече места придружени с гръмотевици в следобедните часове. Ще духа умерен и силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 26°, а на морската вода – 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала с тенденция на усилване.

На Балканите ще има значителна облачност. Следобед в планинските райони ще превали и прегърми. Привечер валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява.

В Атина ще бъде 32 градуса, в Букурещ и Белград – 31, в Истанбул – 29.

Дъжд ще вали в района на Ла Манш, Алпите, Франция и Белгия. На Скандинавския полуостров и в Източна Европа ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места в Източноевропейската равнина ще има ниска слоеста облачност. На Британските острови тя ще бъде предимно значителна, но без валежи. Над по-голямата част Пиренейския полуостров и Средиземноморието облачността ще бъде разкъсана, на места – до предимно слънчево време.

В Рим ще бъде 32 градуса, във Виена – 30, в Мюнхен – 27, в Мадрид и Стокхолм – 26, в Париж и Москва – 25, в Санкт Петербург – 24.

В Ню Йорк ще бъде 24 градуса, в Чикаго и Мелбърн – 19, в Кейптаун – 17.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47
Срещата на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София, 13 септември 2024 г.

Румен Радев обясни липсата на македонско знаме на срещата му с президента на РСМ

Президентът Румен Радев определи като конструктивна и откровена в приятелска атмосфера срещата си с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска- Давкова, която се проведе в петък, 13 септември, в София. Силяновска-Давкова посети..

публикувано на 16.09.24 в 15:41