Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев очаква ЦИК да контролира изпълнението на разпоредбите на Изборния кодекс

Румен Радев
Снимка: Румен Радев Раднево / Снимка: БТА

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс.” Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Раднево, където участва в тържеството по повод 60-годишнината от обявяването на града.

Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие, то е обречено на разпад”, подчерта държавният глава. Според него състоянието, в което се намираме, се дължи на примирението към заграбването и унищожаването на бизнеси, покваряването на институции и превръщането им в бухалка, отявлената корупция, чадъра над основните герои за грабежа на века – КТБ.

Президентът акцентира и върху проникването в Народното събрание, по думите му, на тежко компрометирани фигури с вълчи апетит, които се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачват политическото пространство, рейдърски завземат партиите, притискат и насаждат страх.

Румен Радев очаква от институциите, службите, прокуратурата, парламента и партиите да заемат позиция по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Заради важността на турския пазар България изпрати аташе по туризма в Турция

Сериозният потенциал за развитието на туризма между България и Турция очертаха в Истанбул служебният министър на туризма Евтим Милошев и Хасан Екер, вицепрезидент на Асоциацията на турските туристически агенции по време на българо-турски туристически..

публикувано на 17.09.24 в 11:16

Почетоха Атанас и Любомир Далчеви с паметна плоча в Солун

Паметна плоча на Атанас и Любомир Далчеви беше открита в Солун по инициатива на Българската телеграфна агенция (БТА) и Генералното консулство на България в града. "България трябва да поставя знаци по света на места със следи от бележити българи", заяви..

публикувано на 17.09.24 в 11:13

С изложба в Букурещ ще отбележат два века от издаването там на Рибния буквар

Изложба "Петър Берон. 200 години от първото издание на "Рибния буквар"", първия модерен български буквар, отпечатан в Брашов през 1824 г., ще бъде открита на 17 септември от 18:00 ч. в Стъкления купол на библиотеката на Румънската академия, предаде за..

публикувано на 17.09.24 в 11:06