Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмицата започва с летни температури

Снимка: БТА

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Следобед облачността от запад ще се увеличава и вплътнява, вечерта в западните райони ще започнат валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат между 27° и 32°, в София – около 28°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава и вплътнява и вечерта в западните масиви ще започнат валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен, по билата – запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 22°, на 2000 м – около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 24°и 27°, а на морската вода – 25°-26°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

Над Източните Балкани ще бъде слънчево, следобед с висока облачност. Над западните, а следобед и над централните райони от полуострова ще бъде облачно с валежи, значителни в Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора и Албания.

В Атина и Букурещ ще бъде 31 градуса, в Белград и Истанбул – 28.

Над Пиренейския полуостров ще остане слънчево, докато над Западна и Централна Европа, Италия, както и над Южна и Централна Норвегия ще бъде предимно облачно с валежи. В източната половина от континента ще бъде слънчево. По-значителна облачност ще има над източната половина от Украйна, където на отделни места ще превали.

В Мадрид и Рим ще бъде 29 градуса, в Москва – 27, в Санкт Петербург – 25, в Стокхолм – 24, във Виена – 22, в Париж – 20, в Мюнхен – 18.

В Чикаго ще бъде 28 градуса, в Ню Йорк – 24, в Кейптаун – 19, в Мелбърн – 17.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ВАС отказа да се произнесе по две жалби на ДПС срещу решения на ЦИК

Върховният административен съд (ВАС) остави без разглеждане две жалби на политическа партия "Движение за права и свободи" срещу решения на Централната избирателна комисия (ЦИК) за регистрация, съобщиха от пресцентъра на съда. Едната жалба е срещу..

публикувано на 17.09.24 в 08:51

В Скопие продължават да обсъждат неофициалната визита на Силяновска в София

Българският посланик в Северна Македония Желязко Радуков отказа да приеме протестната нота за липсата на македонското знаме на срещата между президентите на България и Северна Македония, заявиха от македонското външно министерство. Дипломатическото..

публикувано на 17.09.24 в 08:46

Фестивал на изкуствата, в който и публиката е участник, се открива в София

"Аз съм София“ - така се казва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите, който ще се проведе от 17 до 23 септември в пространството пред НДК в центъра на българската столица. Той е част от програмата "София празнува 17 септември", посветена на..

публикувано на 17.09.24 в 07:25