Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валежите постепенно спират, но остава хладно

Снимка: БГНЕС

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи от дъжд, главно в източната половина на страната ще са придружени с гръмотевици и ще са значителни по количество.


В сряда
след обяд, от запад валежите ще отслабват и спират, вечерта облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Вятърът ще е слаб до умерен, в източните райони – от изток-югоизток, в останалата част от страната ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 20° и 25°, в София - около 19°.

В планините
ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието
също ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на места ще са значителни по количество и придружени с гръмотевици. Вечерта валежите ще отслабват и спират. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са до 24°-26°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, по Северното Черноморие за кратко - 3 бала.

Над Балканския полуостров
облачността ще е значителна с валежи от дъжд и гръмотевична дейност, главно в централните и източните райони, а също така и в Гърция. На места там валежите ще са значителни по количество.

В Европа
– на Пиренейския полуостров и южната половина на Италия ще бъде предимно слънчево, но над останалата по-голяма част от континента ще е облачно, като значителни валежи от дъжд с гръмотевици ще има на много места в Западна и Централна Европа, на Скандинавския полуостров и в югоизточните райони. Над повечето страни от Източна Европа и европейската територия на Русия ще има значителна облачност, но само на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд.

В Лондон и Париж температурите ще достигат до 15°, в Берлин и Стокхолм 17°, Варшава 23°, в Белград, Букурещ и Будапеща 24°, а в Лисабон 25°. В Рим и Москва 26°, в Мадрид 29°, в Атина 31° и Истанбул 30°.
Отвъд Океана – във Ванкувър 17°, в Отава 23°. В Сан Франциско 20°, в Ню Йорк 25°, Чикаго и Маями 31°. В Мексико сити 24°, Каракас 25°, в Лима 18°, в Сантяго де Чиле 19°, в Асунсион 35°. В Рио де Жанейро ще е 32°, а в Сау Паулу 30°. В Карачи и Тел Авив 31°, в Риад и Кувейт Сити 43°. В Маракеш 27°, Кайро 36°. В Мелбърн 18°, в Сидни 22°. В Окланд 15° и в Уелингтън 12°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ще е топло и облачно с валежи в Предбалкана и югозападните масиви

В сряда  ще има разкъсана облачност, след обяд и значителна. Главно в Предбалкана и масивите в Югозападна България ще има слаби превалявания. Минималните температури ще са между 8° и 16°, в София 10°. Максималните ще са от 21 до 26° в Русе, в столицата..

публикувано на 17.09.24 в 19:05

България днес - 17 септември 2024 г.

В „България днес“ на 17 септември говорим за празника на светите великомъченици София, Вяра, Надежда и Любов, за Деня на София и празниците на редица други български градове. Ще научите и как се разраства столичния град и каква е българската столица..

публикувано на 17.09.24 в 19:00
Министърът на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен

САЩ ще помагат на България да покрие критериите за безвизов режим

Включването на България в Програмата за безвизово пътуване на САЩ са обсъдили на среща днес министърът на външните работи Иван Кондов и извънредният и пълномощен посланик на САЩ в България Кенет Мертен. "Включването на България в Програмата за безвизово..

публикувано на 17.09.24 в 18:43