Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представена е методиката за удостоверяване на машините за гласуване

Снимка: Ани Петрова

Министерството на електронното управление (МЕУ) обнародва за обществено обсъждане на сайта си проект на актуализирана Методика за съответствие на машините за гласуване по изискванията на Изборния кодекс. Измененията на методиката обхващат и надграждане на процедурата по удостоверяване на машините. До 19 септември всички заинтересовани могат да предоставят становище по методиката в деловодството на МЕУ или на имейл: mail@egov.government.bg. МЕУ вече обяви набирането на 10 външни експерти за удостоверяване на машините за гласуване. Срокът за кандидатстване е 17:30 часа на 17 септември, а желаещите да участват трябва да подадат заявления на имейл: mail@egov.government.bg.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Фестивал на изкуствата, в който и публиката е участник, се открива в София

"Аз съм София“ - така се казва новият градски фестивал на изкуствата и емоциите, който ще се проведе от 17 до 23 септември в пространството пред НДК в центъра на българската столица. Той е част от програмата "София празнува 17 септември", посветена на..

публикувано на 17.09.24 в 07:25

София – повече млада, отколкото древна в очите на чуждестранните туристи

"Света София" – църквата, от която идва днешното име на българската столица, обикновено остава в сянката на катедралния храм "Александър Невски" . Той се извисява в центъра на едноименния площад и с бялата си фасада, блестящите си златно-зелени..

публикувано на 17.09.24 в 05:45

Спектакълът "Бурята" на Народния театър "Иван Вазов" се представя на фестивал в Тбилиси

Спектакълът "Бурята" с режисьор Робърт Уилсън на Народния театър "Иван Вазов" е представен като "най-важното събитие" на тазгодишното издание на Международния театрален фестивал в Тбилиси, Грузия. Представленията ще бъдат на 17 и 18 септември, съобщават..

публикувано на 17.09.24 в 05:00