Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Без предупреждение"

Снимка: Facebook/ Todor Gadjalov

Младият Тодор Гаджалов се занимава с музика от 5-годишен, когато започва да свири на пиано и да пее. Продължава с образование в музикалното училище в Пловдив и музикалната академия в София. От малък участва в различни конкурси, от които има редица награди. Познаваме го и от музикалните телевизионни формати "Мюзик Айдъл" и "Гласът на България", в който беше финалист. Доби популярност и като участник във филма "Революция Z" Вече има записани няколко песни, в които е създал сам всичко - музика, текст и аранжимент.

Новата авторска песен на Тодор Гаджалов се нарича "Без предупреждение". Тя е вдъхновена от личния му опит - признава, че самият той е преживял периоди на отлагане и чувство на застой. "Имах време, в което всичко около мен стоеше на пауза – мечтите ми, стремежите ми. Все казвах: "Ще го направя утре", но това утре така и не идваше. Осъзнах, че бездействието не води до нищо добро и че много лесно можеш да попаднеш в този кръговрат, без дори да го осъзнаеш", споделя музикантът. Песента разказва историята на човек, който се бори със страха от провал, с извиненията и навика да отлага важните неща за утре. Текстът на песента резонира с всеки, който някога е чувствал, че времето минава, а действията остават на място. С посланието на песента Тодор Гаджалов иска да напомни, че няма по-добър момент за промяна от този, който е точно пред нас.

Редактор: Диляна Трачева



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

"Жива"

Една от най-нашумелите групи у нас с една от най-интересните и магнетични фронтдами – Керана и космонавтите – добавя ново съзвездие в своя музикален космос. На 19 септември в Маймунарника в София музикантите ще представят с концерт своя втори албум..

публикувано на 18.09.24 в 10:15

"Къде остана детството"

Лятото влиза днес в класните стаи, заедно с усмивките на децата… Първият учебен ден винаги е повод за вълнение – както за най-малките, които за първи път пристъпват училищния праг, така и за по-възрастните, които с умиление си припомнят онези вълшебни..

публикувано на 16.09.24 в 10:15

"Цветен пейзаж" – за Мери Бойс Бенд лятото продължава до 25 октомври

Мери Бойс Бенд казват, че тази година лятото ще продължи до 25 октомври – защото традиционният им концерт, в който пеят с пълно гърло емблематичния си рефрен "Отива си лятото, идва есента", ще се състои тогава, на 25 октомври, в София, и ще..

публикувано на 15.09.24 в 10:15