Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военни духови оркестри дефилират в старопрестолния град

Снимка: БТА - архив

Велико Търново за 17-и път е домакин на Международния фестивал на военните духови оркестри, съобщават организаторите от Община Велико Търново. Във фестивала тази година ще участват Оркестърът на военноморските сили на Румъния, Гвардейският представителен духов оркестър на България и Фестивалният военен оркестър "Маестро Николай Косев", съставен от формациите на Националния военен университет – Велико Търново и Втора тунджанска механизирана бригада - Стара Загора. 


Всички те ще дефилират на 21 септември по главната улица в града. По традиция, на фестивала ще бъде връчена и почетната статуетка на името на маестро Николай Косев и Валери Вълев, учредители на фондация "Международен фестивал на военните оркестри". В празничния 22 септември музикантите ще бъдат част от шествието, което ще премине от площада пред Царевец до паметника Майка България. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Три златни и един сребърен медал за българските ученици от Балканска олимпиада по информатика

България спечели три златни и един сребърен медал на Балканска олимпиада по информатика, която се проведе в Охрид. Златни медалисти са Даниел Койнов от Профилираната природо-математическа гимназия "Нанчо Попович" в Шумен, Борис Михов от СМГ..

публикувано на 30.09.24 в 18:05
Снимка: Посолство на Република България в Берлин

Ивелин Иванов от Русе спечели европейските дебати на немски език в Берлин

Ученикът от Средно училище с преподаване на немски език "Фридрих Шилер" в Русе Ивелин Иванов спечели финала в младежкото състезание по дебати на немски език "Jugend debattiert Europa" в Берлин, в което участваха младежи от 28 европейски държави...

публикувано на 30.09.24 в 12:36

Самолет е в готовност да отлети за евакуация на българи от Ливан

Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан незабавно щом има зелена светлина за поетапна евакуация на българите там. Това е докладвано на служебния премиер Димитър Главчев в понеделник сутринта на среща в Министерския..

публикувано на 30.09.24 в 11:54