Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изтеглиха номерата на машините, за да бъдат удостоверени за вота на 27 октомври

Служебният министър на електронното управление Валентин Мундров
Снимка: БТА

Вярвам, че когато всичко се случва пред очите на обществото, публично и открито, съмненията за каквито и да е манипулации отпадат. Това заяви служебният министър на електронното управление Валентин Мундров в Министерството на електронното управление, където се проведе процедура по тегленето на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверявани за съответствие на предстоящите предсрочни парламентарни избори. 

Тегленето на номерата беше на случаен принцип, публично, в присъствието и на служебния премиер Димитър Главчев. "Преди близо четири месеца отново проведохме тази процедура по тегленото на номерата на машините за гласуване, които ще минат през процеса на удостоверяване", посочи Мундров. Той изрази надежда, че следващото подобно събитие ще бъде след не по-малко от четири години, защото България има нужда от редовно и стабилно правителство. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евродепутатът Елена Йончева се срещна с българските заложници в Йемен

"След дълго пътуване от столицата Сана до пристанищния град Ходейда успях да се видя с двамата българи в Йемен", съобщи българският евродепутат от ДПС Елена Йончева. Те са се срещнали извън похитения на 19 ноември 2023 г. кораб "Галакси Лийдър",  в..

публикувано на 20.09.24 в 08:23

Театър на сенките от Солун гостува в Чепеларе

Театърът на сенките на Одисеас Канлис и Димитра Ксанта от гр. Солун, Гърция, гостува на град Чепеларе в Родопите. Постановката за деца и възрастни ще разкаже с магията на светлини и сенки приключенията на Карагьозис. Спектакълът е с превод на български..

публикувано на 20.09.24 в 08:10

Ще е топло и облачно с валежи в планините

В петък  ще е облачно, сутринта в низините и мъгливо. На места ще има валежи, в югозападните масиви и в югоизточните райони ще са интензивни. Минималните температури ще са между 10° и 16°, в София 12°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е..

публикувано на 19.09.24 в 19:05