Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Населеният предимно с етнически българи Цариброд в Сърбия отбелязва своя празник

Снимка: БГНЕС

С богата програма от събития населената предимно с етнически българи община Цариброд (Димитровград) в Сърбия отбелязва празника си, съобщи БТА. Сред гостите днес, когато православните християни почитат Рождество Богородично по стар стил, се очакват посланикът на България в Сърбия Петко Дойков, генералният консул в Ниш Димитър Цанев, кметове на общини от България и Сърбия, представител на сръбското Министерство на държавната администрация и местното самоуправление, каза кметът на общината Владица Димитров. Ще присъстват също генералният директор на Българската телеграфна агенция Кирил Вълчев и на Българското национално радио Милен Митев. В местната галерия ще бъде открита изложба на художника Методи Мета Петров (1920 – 1995), роден в село Желюша край Цариброд.
В неделя в рамките на тържествата в Цариброд е организиран фестивал на лютеницата.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Веско Ешкенази: Изборите са много важни, понякога просто не издържам на това, което виждам у нас

"Гласувам винаги, когато мога и съм на място, където има начин да го направя" – с гордост и без предразсъдъци казва за Радио България   световноизвестният български цигулар и концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър в Амстердам Веско..

публикувано на 27.10.24 в 07:45

Ново дружество, нова надежда за българите в района на Голо Бърдо, Албания

24 септември бележи създаването на новото българско дружество в Албания –"Дружество за българска идентичност" – регистрирано в град Тирана. Негов председател е Бесим Муча. Бесим е роден в село Оржаново в района на Голо Бърдо, където прекарва..

публикувано на 23.10.24 в 10:20

В Страцин честваха паметта на българските военни сражавали се в Македония

Осемдесетата годишнина от участието на България в заключителния етап на Втората световна война беше отбелязана край Страцин в източната част на Северна Македония.Свещеници от България и Северна Македония отслужиха заупокойната молитва за..

публикувано на 22.10.24 в 09:30