Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчево и приятно топло на 22 септември

Снимка: Община Търговище

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. В сутрешните часове на места в низините и котловините временно ще има намалена видимост. В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Облачността над североизточните райони и по Черноморието ще се увеличи. Валежи не се очакват. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, за София – около 8°, максималните – между 21° и 26°, за София – около 22°.

Над планините ще бъде предимно слънчево с купеста облачност в следобедните часове. Ще духа слаб и умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 9°.

Над северното черноморско крайбрежие още от сутринта облачността ще се увеличава, докато над южното преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след пладне и там ще се заоблачи. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода.

В по-голямата част на Балканския полуостров ще бъде предимно слънчево. По-значителна ще бъде облачността над източните райони и в южната част на Гърция, но ще е почти без валежи. Температурите слабо ще се повишат. Най-топло на Балканите ще е в Атина (27°), а най-прохладно в София (22°).

В Западна Европа и Западното Средиземноморие облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. На места ще има валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици, след обяд във Франция ще са интензивни и значителни по количество. Повече слънчеви часове ще има в южните райони на Испания. Предимно слънчево ще бъде в централноевропейските страни, както и в южните райони на Източна Европа. На север облачността ще е предимно значителна. На повече места ще са валежите в Европейска Русия, ще са от дъжд и от сняг. В Италия преди обяд ще бъде предимно слънчево, но след обяд от запад облачността ще се увеличава и на места ще има валежи от дъжд. Най-ниска ще е температурата в Санкт Петербург (12°), най-висока – в Атина (27°).


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00