Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България участва във Фестивал на нациите в Шарлот, САЩ

Снимка: БНУ Васил Априлов/FB

Българското неделно училище "Васил Априлов" в Шарлот, Северна Каролина, САЩ, ще бъде част от представянето на България и българската култура по време на Фестивал на нациите, организиран от Университета в град Шарлот. Събитието ще се състои на 21 септември след 17:00 ч. местно време в кампуса на Университета, предаде БТА.
На масата на България доброволци ще отговарят на въпроси на посетителите, свързани с българската кухня, географското положение и езика на нашата държава и ще изписват имената им на български.
Българското неделно училище "Васил Априлов” гр. Шарлот е първото българско лицензирано училище в щатите Северна и Южна Каролина, САЩ. Основано е на 4 октомври 2009 г. по инициатива и под ръководството на Галина Мандева-Йорданова и Албена Радева. Целите на училището са да съхрани българския език и култура и да се превърне в средище на българската общност за два щата - Северна и Южна Каролина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Училище “Родолюбче” в Торонто насърчава възпитаниците си чрез извънкласни занимания

Съботно-неделното училище “Родолюбче” в Торонто представи дейностите и инициативите, в които могат да се включат учениците наред с усвояването на българския език. “ От вълнуващите коледни тържества и празнични концерти до уютните седенки – нашите..

публикувано на 17.08.24 в 17:25
Сградата на Българската православна църква

В българската църква в Монреал ще отбележат Успение на Света Богородица

В българската православна църква "Св. Иван Рилски“ в Монреал, Канада, днес, 15 август, от 10.00 ч. ще бъде отслужена Света Литургия в чест на празника Успение на Света Богородица. Това става ясно от публикация във Фейсбук страницата на църковната община...

публикувано на 15.08.24 в 03:35

Николай Коларов и неговият път с виолончело към академична кариера в САЩ

Николай Коларов е български виолончелист, който вече близо 30 години гради академична кариера и развива концертна дейност в Минесота, САЩ. Дългият път отвъд Океана за него е свързан с желанието да започне магистратура в областта на струнните..

публикувано на 06.08.24 в 10:50