Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България участва във Фестивал на нациите в Шарлот, САЩ

Снимка: БНУ Васил Априлов/FB

Българското неделно училище "Васил Априлов" в Шарлот, Северна Каролина, САЩ, ще бъде част от представянето на България и българската култура по време на Фестивал на нациите, организиран от Университета в град Шарлот. Събитието ще се състои на 21 септември след 17:00 ч. местно време в кампуса на Университета, предаде БТА.
На масата на България доброволци ще отговарят на въпроси на посетителите, свързани с българската кухня, географското положение и езика на нашата държава и ще изписват имената им на български.
Българското неделно училище "Васил Априлов” гр. Шарлот е първото българско лицензирано училище в щатите Северна и Южна Каролина, САЩ. Основано е на 4 октомври 2009 г. по инициатива и под ръководството на Галина Мандева-Йорданова и Албена Радева. Целите на училището са да съхрани българския език и култура и да се превърне в средище на българската общност за два щата - Северна и Южна Каролина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой Ден на културното наследство в канадската провинция Британска Колумбия

24 май е обявен за Ден на българското културно наследство в канадската провинция Британска Колумбия. Документът е подписан лично от кмета на Ванкувър, а заслугата  за това е на екипа на Генералното консулство на България в Торонто, воден от Велислава..

публикувано на 22.05.24 в 12:45