Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културен център "Българика" в Чикаго набира деца за класовете си по народни танци

Снимка: Българика - Bulgarica/FB

Културен център "Българика" в Чикаго, САЩ, започва нови класове по народни танци за деца от 4 до 6 и от 7 до 9 години с преподавател Яна Копчева. Репетициите ще се провеждат в сградата на Културния център на адрес: Bulgarica Center, 1120 S Elmhurst Rd, Mount Prospect, IL 60056. "Нашите преподаватели ще запалят искрата на българския фолклор във вашето дете! Не пропускайте тази възможност да подарите на детето си незабравимо танцово приключение!", пишат от "Българика" на страницата си във Фейсбук.

Историята на центъра датира от края на 2014 година, когато след есенен събор група от шест-седем ентусиасти основават организацията "Bulgarian Traditions", дала началото на бъдещия културен център "Българика".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България участва във Фестивал на нациите в Шарлот, САЩ

Българското неделно училище "Васил Априлов" в Шарлот, Северна Каролина, САЩ, ще бъде част от представянето на България и българската култура по време на Фестивал на нациите, организиран от Университета в град Шарлот. Събитието ще се състои на 21..

публикувано на 21.09.24 в 12:53

Училище "Св. св. Кирил и Методий" във Ванкувър вече 30 години пази живо знанието за България и българския език

Около 70 000 са българите, които живеят в Канада, сочат данни на българското Министерство на външните работи. Седем са българските неделни училища в страната. През изминалата 2023/2024 учебна година едно от тях - "Св. св. Кирил и Методий" във..

публикувано на 08.09.24 в 09:10

Изложбата “Пулсът на красотата” на Григор Маринов се открива в Чикаго

“Пулсът на красотата” – така художникът Григор Малинов е озаглавил самостоятелната си изложба, която ще представи тази вечер в галерия “Багрена” към Културния център “Българика” в Чикаго. “ В моето изкуство съчетавам класически и модерни принципи..

публикувано на 07.09.24 в 11:01