Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева и топла сряда

Снимка: Ани Петрова

В сряда, 25 септември, ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта в западните райони ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София – около 26°.

В планините
ще бъде предимно слънчево. Следобед от запад облачността ще се увеличава и до вечерта в масивите в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 20°, на 2000 м – около 12°.

В сутрешните часове по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат 23° – 26°, а на морската вода: 22°– 23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над Балканския полуостров от запад на изток ще има по-значителни увеличения на облачността. На места ще има валежи от дъжд, по-интензивни по Адриатическото крайбрежие. До вечерта валежите в повечето места ще спрат.
В Атина и Букурещ ще бъде 30 градуса, в Истанбул – 27, в Белград – 26.

Европа
– предимно слънчево ще бъде в по-голямата част на Европейска Русия. Над останалата част на континента облачността ще бъде предимно значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по най-високите части на Алпите и по Скандинавските планини – от сняг. Значителни по количество ще бъдат валежите по западното крайбрежие на Пиренейския полуостров, във Франция и на Скандинавския полуостров. По-съществени разкъсвания и намаления на облачността ще има в централноевропейските страни.

В Рим ще бъде 26 градуса, в Москва – 24, в Мадрид – 23, в Мюнхен – 22, в Санкт Петербург – 21, във Виена – 20, в Париж – 18, в Стокхолм – 17.

Отвъд Океана
– в Чикаго ще бъде 23 градуса, в Ню Йорк – 20, в Кейптаун – 18, в Мелбърн – 14.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Среща на министрите Иван Кондов и Игли Хасани по време на 79-тата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк

За София и Тирана Коридор №8 остава обща стратегическа цел

В Ню Йорк в рамките на есенната сесия на Общото събрание на ООН служебният външен министър Иван Кондов се срещна с министъра за Европа и външните работи на Албания Игли Хасани. Те обсъдиха динамиката на двустранните отношения. Изразили са готовност за..

публикувано на 23.09.24 в 12:18

България подкрепя реформирането на ООН

Трябва да модернизираме и подмладим Организацията на обединените нации (ООН), за да гарантираме, че тя остава актуална и способна да отговаря на предизвикателствата на 21-ви век. Това послание отправи премиерът Димитър Главчев на Срещата на върха за..

публикувано на 23.09.24 в 08:59
Мариян Иванов със съпругата си Аня и децата им

За 20 години България се е променила в много положителна посока

Животът е същински низ от случайности, които понякога го превръщат в истинска приказка. Една среща по време на българска вечер в дискотека в САЩ променя живота на сънародника ни Мариян Иванов и днес той е щастливо женен за съпругата си Аня, която е..

публикувано на 23.09.24 в 08:10