Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

САЩ инвестират 240 000 долара в център за изкуство и култура във Варна

Снимка: Посолство на САЩ в София

САЩ инвестират 240 000 долара във варненския културен център ReBonkers чрез Посланическия фонд за опазване на културното наследство (AFCP). Това обявиха от посолството на САЩ в София. Варна е най-големият бенефициент по проект на AFCP в Европа тази година, което подчертава дълбокото уважение на Съединените щати към богатото културно наследство на България, посочват от посолството.

От 2022 г. ReBonkers е място за независими изкуства в морската ни столица, разположено в историческа сграда от 1827 г., първоначално служила като склад за барут на Османските власти. ReBonkers е бил домакин на над 500 събития с над 600 български и международни артисти.

"Подкрепата на ReBonkers пряко подпомага независимата арт сцена във Варна и в цялата страна, като предоставя повече възможности, по-добри условия за работа и по-дългосрочен календар от дейности", подчерта Ралица Герасимова, артистичен директор на Центъра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Експонати от "златния фонд" на българската карикатура са изложени в Претория

Представителна изложба "Нашият общ свят – усмихнати послания от България" може да бъде разгледана до 11 октомври в библиотеката на град Претория, Южна Африка. Изложбата се организира от Посолството на България в Южна Африка в партньорство с Музея на..

публикувано на 08.10.24 в 20:46

Две изложби посветени на България откриха в Букурещ

Две изложби с културни и природни забележителности от страната ни бяха открити в българското посолство в Букурещ от служебнте министри на туризма Евтим Милошев и на културата Найден Тодоров, заедно с посланик Радко Влайков.  "Светът познава България..

публикувано на 08.10.24 в 12:24

Епископската базилика на Филипопол е сред номинираните за архитектурните награди SHARE 2024

Днес в Атина ще се проведе церемония за присъждане на архитектурните награди SHARE 2024. Сред номинираните в категория "Културно наследство" е проектът за консервация, реставрация, експониране и изграждане на защитно покритие на Епископската базилика..

публикувано на 08.10.24 в 08:15