Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Снимка: БТА

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана на процедурата, а този на “Продължаваме промяната – Демократична България” – възможността това да става по медицинска препоръка при сериозна опасност за здравето и живота на детето.

От ПП-ДБ коментираха, че не са искали да се занимават с несъществуващи теми, но имайки предвид случилото се с предложения от “Възраждане” законопроект за т.нар. ЛГБТ пропаганда, е трябвало да предприемат действия за минимизиране на щетите от проекта на ИТН. “Нашият законопроект защитава децата и лекарите, когато трябва медицината да се намеси”, каза Катя Панева.

По повод факта, че депутатите от ПП-ДБ гласуваха срещу собствените си предложения, Тошко Йорданов от ИТН заяви: “Гласувах “за”, за да окажа морална подкрепа на сексуално неориентираната група, която предложи закона и доказва, че сексуалната неориентираност води до душевна такава, защото предлагат нещо, което не могат да подкрепят след това самите те. Правилно отхвърлихме закона, но някой трябваше да подкрепи морално тези объркани хорица с розови еднорогчета на седалчиците.”




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има свой павилион на световния форум “Туризъм Експо Япония”

Екипът на българското посолство в Токио представя страната ни на форума “Туризъм Експо Япония”, който се провежда до 29 септември в японската столица, съобщи дипломатическата мисия на фейсбук страницата си. “Информираме ви, че..

публикувано на 26.09.24 в 21:10

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00