Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпълнителната агенцията за българите в чужбина гостува при българите в Швеция

Снимка: ИАБЧ

Делегация от Агенцията за българите в чужбина, начело с изпълнителния директор Райна Манджукова се срещна с българската общност в Швеция.

"Българската църковна община “Света Богородица” в град Малмьо съществува повече от 40 години и извършва невероятен обем родолюбива дейност. В същото време никой от Агенцията за българите в чужбина не е стъпвал тук откакто съществува институцията", пишат на сайта си от ИАБЧ, като допълват, че Райна Манджукова е останала впечатлена от разнообразието на инициативи, и най-вече от приемствеността на поколенията. Срещата е осъществена благодарение на посланик Светлана Стойчева - Етрополски.


В събота, на 28 септември, Манджукова ще бъде официален гост на юбилейния концерт на ансамбъл "БГ Фолк ритми Копенхаген – Малмьо". В същия ден, от 10:00 до 12:00 ч., е планирана среща на Райна Манджукова с българи, живеещи в Дания, която ще се състои в сградата на Посолството.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Българин източил 2,2 млн. паунда от социалната система във Великобритания

Българин e измамил британските данъкоплатци с 2,2 млн. паунда, съобщава вестник “Сънди телеграф”. Схемата е включвала транспортиране на сънародници със самолет до Великобритания, превозването им до центрове за работа, за да кандидатстват за..

публикувано на 20.10.24 в 09:49

Болград подготвя международен форум, посветен на лозарството и винарството в района

Международният бизнес форум Bolgrad Wine West-2024, посветен на развитието на лозарството и винарството в южната част на Одеска област, ще се състои в Болградската община на 9 и 10 ноември по случай Деня на лозаря и винаря в Украйна, съобщи..

публикувано на 19.10.24 в 17:30

В 53 неделни училища в Испания се учи български език

Испания е страната с най-много български неделни училища - 53, като много от тях получават подкрепа от местните власти. Това стана ясно на среща на министъра на образованието и науката Галин Цоков с посланика на Испания в България Мигел Алонсо..

публикувано на 16.10.24 в 16:56