Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работна група в МВнР работи за извеждането на българите от Ливан

Димитър Главчев
Снимка: БТА

По повод ескалацията на ситуацията в Близкия Изток и най-вече в Ливан служебният министър-председател Димитър Главчев и външният министър Иван Кондов са в постоянна връзка, съобщиха от външното ни министерство.

МВнР: Българите да не предприемат пътувания до Ливан

В МВнР е създадена работна група по указания на премиера с участието и на други институции, чиято основна задача е да координира действията и да предложи най-подходящия вариант за извеждането на българските граждани и членове на техните семейства от Ливан.

Димитър Главчев препоръчва пълна мобилизация на държавата, за да бъдат запазени животът и здравето на българските граждани.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

При 88,09% обработени протоколи на ЦИК: Девет формации влизат в 51-вия парламент

След предсрочния парламентарен вот на 27 октомври, Централната избирателна комисия публикува междинни данни от 88,09%  обработени протоколи. В 51-вия парламент влизат девет политически формации: ГЕРБ-СДС – 26,15% „Продължаваме промяната -..

обновено на 28.10.24 в 08:03

Паралелно преброяване на Галъп: 8 партии влизат със сигурност в 51-вия парламент, една е на ръба

Данните от паралелното преброяване при 100% изпълнение на извадката на социологическа агенция "Галъп интернешънъл болкан", партньор на БНР в отразяването на вота, показват, че 8 партии и коалиции влизат в 51-вото Народно събрание, една е на ръба на..

обновено на 27.10.24 в 23:57

Бойко Борисов: Всички са потенциални партньори на ГЕРБ без "Възраждане"

„Победата на ГЕРБ-СДС е категорична. А ние сме поели ангажимент да направим правителство“. Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него с регистрираната избирателна активност може да се говори за представителност в новия парламент...

публикувано на 27.10.24 в 22:57