Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филмовият фестивал Sofia DocuMental ни призовава да излезем от балона

Снимка: Sofia DocuMental

“Излез от балона” е мотото на Sofia DocuMental – първият международен фестивал у нас за художествено документално кино с фокус върху човешките права, който ще бъде официално открит днес в София и ще продължи до 6 октомври.

В програмата на фестивала са включени 30 премиерни за страната ни филми, отличени с престижни международни награди. Предвидени са също дискусии между режисьорите и публиката и други събития. Част от програмата ще бъде достъпна онлайн в цялата страна до края на октомври т.г.

В свят, в който властват безразличието и разделението, Sofia DocuMental ни кани да пристъпим отвъд зоната на комфорта и да разширим погледа си към реалността”, казват организаторите от Балканския документален център.

Фестивалът ще “оживее” на ключови места из цяла София – Ларгото, Дома на киното, Филмотечното кино “Одеон”, Чешкия център, Гьоте институт, Полския институт, Френския институт, клуб ДОМ и новооткритата културна сцена на Централните хали.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Празници на доминиканската литература се откриват в София

Празници на доминиканската литература ще се проведат от днес до 6 октомври в Българския културен център в София /ул. Веслец, 13/. Форматът е подкрепен от Институт "Сервантес", Катедрата по испанистика в СУ "Св. Климент Охридски" и испанисти от..

публикувано на 01.10.24 в 06:05

"Приказки от дъждовна София" представи фотографът Антонио Георгиев във Варшава

В Българския културен център във Варшава беше представена изложбата "Приказки от дъждовна София", посветена на 145-тата годишнина от обявяването на София за столица на България. Фотографиите на талантливия Антонио Георгиев представят..

публикувано на 30.09.24 в 15:40

Изкуството преобразява любими места в центъра на Пловдив

В първите есенни дни жителите и гостите на Пловдив са поканени да си припомнят специални, любими и интересни пространства в центъра на града. Това своеобразно преоткривателство и разпознаване на опитомени от личната емоция и спомените места ще бъде..

публикувано на 30.09.24 в 13:35