Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоят ни два слънчеви дни

Снимка: БГНЕС

В сряда, 2 октомври, минималните температури ще са между 2 и 12°, в София 5°. Максималните ще са от 19 до 24°, в столицата ще е 21°. Във високите полета на Западна България сутринта има условия за слана. През деня ще е слънчево. Вятърът ще е слаб до умерен.

По Черноморието
 до обяд ще е облачно, след обяд – слънчево. Температурите на въздуха ще са до 20-22°. Морската вода е 22°. Вълнението ще е 2-3 бала. 

Над планините
 сутринта ще има мъгли, после ще е слънчево. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 16°, на 2000 м до 9°.

В четвъртък
 времето ще е без промяна, температурите ще се повишават.

В Европа
– над Британските о-ви на юг ще е облачно с валежи, на север ще е слънчево. Ще вали и над Северна Франция и страните от Бенелюкс. Валежи, на места значителни, ще има и на север в Испания и Португалия, докато на юг ще е слънчево. В Прибалтика и Централна Европа ще е облачно и дъждовно, в Алпите ще вали сняг. В Източна Европа ще е слънчево.

Над Балканите
 ще е слънчево. Облачност ще има на северозапад, но само в Словения и Хърватия ще превали.

В Лондон и Париж ще е 16°. В Берлин се очакват 12, в Москва, Букурещ и Рим, Белград и Истанбул до 22°. В Мадрид  ще е 26 , а най-топлата европейска столица ще е Атина с 27°.
Във Ванкувър ще е 15, в Монреал 23°. В Чикаго и Ню Йорк ще е 21 – 23°. В Лос Анджелис се очакват 31°, в Маями и в Мексико сити ще e съответно 32 и 21°, в Буенос Айрес 19°, в Рио де Жанейро 34°. В Дубай ще е 37° и в Йерусалим  – 25°.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Самолет е в готовност да отлети за евакуация на българи от Ливан

Екип на Държавния авиационен оператор е в готовност да излети за Ливан незабавно щом има зелена светлина за поетапна евакуация на българите там. Това е докладвано на служебния премиер Димитър Главчев в понеделник сутринта на среща в Министерския..

публикувано на 30.09.24 в 11:54

Валежите спират, но температурите остават ниски

В понеделник в източната половина от страната все още ще има валежи от дъжд, но до вечерта ще спират. На запад облачността ще се разкъсва и намалява, следобед на места в Югозападна България – до предимно слънчево време. Ще остане ветровито с умерен,..

публикувано на 29.09.24 в 18:30
Димитър Костов от Смолян (вляво)

Петдесет дрона рисуват сърце в световния ден за профилактика на сърдечно-съдовите заболявания

С инициативата “Разходи се с кардиолога си” в големи български градове беше отбелязан днешният Световен ден на сърцето. Организаторите от Дружеството на кардиолозите в България акцентираха върху редовната умерена физическа активност, която е..

публикувано на 29.09.24 в 18:15