Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новата седмица започва със слънчево време

Снимка: БТА

В понеделник ще бъде предимно слънчево. Северозападният вятър ще отслабне до умерен и постепенно ще се ориентира от юг. Максималните температури ще бъдат между 19° и 24°, в София – около 20°.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но ветровито. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 16°, на 2000 м – около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Сутринта над крайните северни райони облачността ще бъде значителна и на отделни места все още ще превалява. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 21°-24°, а на морската вода – 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

На Балканите облачността ще продължи да се разкъсва и да намалява и вече ще бъде предимно слънчево.

В Атина ще бъде 28 градуса, в Истанбул – 23, в Букурещ и Белград – 22.

Над Пиренеите, в Западна Европа и западната част от Централна Европа ще има валежи от дъжд – значителни по количество в Испания и Франция. В източната половина на централноевропейските страни облачността ще бъде разкъсана, на места до предимно слънчево. В Северна Италия ще вали дъжд, а в южната ще преобладава слънчево време.

В Мадрид ще бъде 26 градуса, в Рим – 24, в Мюнхен – 21, в Париж – 20, в Москва – 17, във Виена – 16, в Стокхолм и Санкт Петербург – 13.

В Кейптаун ще бъде 29 градуса, в Ню Йорк – 22, в Чикаго – 20, в Мелбърн – 18.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Земеделците в протестна готовност заради неизплатената украинска помощ

Все повече браншови организации в земеделието обявяват протестна готовност по повод неизплатените средства по т.нар. украинска помощ, предназначена да компенсира икономическите загуби заради войната. Към декларациите на зърнопроизводителите,..

публикувано на 06.10.24 в 12:26

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40