Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчев вторник в България, в София – до 24 градуса

Снимка: БГНЕС

Във вторник, 8 октомври, минималните температури ще са хладни – между 5 и 10°, в София 7°. На места в котловините и низините ще има мъгли. През деня ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са от 23 до 28°, в София - 24°. След обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност, която ще се увеличава.

По Черноморието ще е слънчево със слаб южен вятър. Температурите на въздуха ще са до 21-23°. Морската вода е 21-22°. Вълнението ще е 1-2 бала. 

Над планините също ще има слънце. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 19°, на 2000 м – до 12°. 

В сряда от запад на изток ще има временни увеличения на облачността, на места ще превали.

В Европа – на запад, север и в централната част на континента, на Апенинския п-ов и западния дял на Пиренейския облачността ще е значителна, ще е ветровито и дъждовно. Значителни валежи ще има в Португалия, Северозападна Испания, Южна Англия, Югозападна Франция, Италия и в страните около Алпите. В Северна Норвегия и Швеция валежите ще са от сняг. Слънчево ще е над Прибалтика, Полша, Беларус и Украйна.

Над Балканите ще е слънчево, като в следобедните часове на северозапад ще завали и облачността ще се насочва на изток.

В Лондон, Мадрид и Париж ще е максимум 18 – 19°. В Берлинсе очакват 21, в Москва и 14°, а в Рим 24°. В Белград, Букурещ и в Истанбул ще е до 27°. Най-топлата европейска столица ще е Атина с 29°.

Във Ванкувър и Монреал ще е 16°. В Чикаго ще е до 20, в Ню Йорк  15°, в Лос Анджелис 28°, а в Маями ще e 31°. В Буенос Айрес и в Рио де Жанейро ще съответно 18 и 25°, в  Дубай – 37 и в Йерусалим – 28 градуса максимална температура на въздуха.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40
Сестра Мери Грейс

За трудовия делник на сестра Мери Грейс, дошла от Танзания в България разказа БНР Шумен

Сестра Мери Грейс е една от 7-те монахини в Бенедиктинския манастир в село Царев брод, Североизточна България. Тя е на 27 години и е от Танзания. Другите шест сестри в манастира са от Германия, Корея, Филипините и България. Царев брод –..

публикувано на 06.10.24 в 09:15