Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ултрамаратонци бягат по маршрута Ком-Емине в подкрепа на хора с увреждания

Снимка: Пирин Галов/ Фейсбук

Ултрамаратонците Пирин Галов и Павлин Райчев предстои да пробягат 580-километровото трасе Ком-Емине в Стара планина, като началото на предизвикателството им е днес, 9 октомври.

Двамата ще направят опит за скоростно тандемно преминаване на дългото трасе и, съответно, поставяне на рекорд - трасето с денивелация +20000 м да бъде преминато за по-малко от 5 дни.

Бегачите избраха за кауза на своето предизвикателство събиране на средства за закупуване на специализирана количка в подкрепа на дейността на фондация "Ела и ти".



"Вече 7 години над 250 души с увреждания с подкрепата на фондацията и над 450 доброволци влизат в пещери, участват в състезания по планинско бягане, плават по реки и язовири, качват зимни върхове, летят с парапланер. Емоция, незабравима за всички участници. Или когато някой каже "Невъзможно е!", те отговарят: "Не, възможно е!"", отбелязват организаторите.
Каузата може да бъде подкрепена през сайта на фондацията "Ела и ти", където има на разположение няколко онлайн метода за даряване на средства.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова

Трима българи спечелиха бронзов медал на световното първенство по спортна аеробика

Антонио Папазов, Тихомир Баротев и Борислава Иванова спечелиха бронзов медал в категорията “Тройки” на Световното първенство по спортна аеробика за мъже и за жени в Пезаро. Пред нашите представители се наредиха единствено състезателите на Китай и на..

публикувано на 29.09.24 в 09:38

Приключва екстремната тридневна надпревара "Пирин ултра"

В Пирин се провежда един от най-предизвикателните маратони в България – ултрамаратонът "Пирин Ултра". Надпреварата е сред величествената красота, каменистите пътеки и върхове на планината от 21 до 23 септември.  Според възможностите си участниците се..

публикувано на 23.09.24 в 09:20

България се включва в Европейската седмица на спорта #BeActive

За десета година България се включва в Европейската седмица на спорта #BeActive. В периода 23-30 септември Министерството на младежта и спорта организира множество събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на..

публикувано на 23.09.24 в 06:10