Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите от Роке Саенс Пеня представят българската култура на фестивал в Чако, Аржентина

Карла Наварро Микофф
Снимка: Colectividad Búlgara Jristo Botev

Българите от Дружество "Христо Ботев“ в Пресиденсия Роке Саенс Пеня, провинция Чако в Аржентина, ще участват във Фестивала на местните общности в Саенс Пеня, който ще се проведе на 11, 12 и 13 октомври.

В рамките на фестивала ще бъде избрана кралица на красотата на Саенс Пеня, местните общности ще  представят своята култура, музиката, танците и типичната си кухня.

В надпреварата за Кралица на красотата българите от Саенс Пеня ще бъдат представени от избраната от тях след специален конкурс красавица Карла Наварро Микофф. 

Вижте също:




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Ива Крумова и Анабел  Касабов

Анабел Касабов, една балерина от Буенос Айрес, влюбена в българските фолклорни танци

Анабел Касабов е една от хилядите потомци на българи в Аржентина, които не владеят езика на своите деди, но България присъства всекидневно в живота им. Тя е очарователна балерина, танцува и преподава класически балет, но заедно с това е учител по..

публикувано на 01.10.24 в 12:35

Българите в Аржентина представят културата ни на панаир в Комодоро Ривадавия

37-ият Панаир на чуждестранните дружества започва днес в Комодоро Ривадавия, Аржентина. На форума, който ще продължи до 15 септември, различни сдружения и организации ще демонстрират културата и традициите на своите страни. България ще..

публикувано на 13.09.24 в 07:05
Корицата на книгата е дело на Антонио Петиков

В Сао Пауло представят книга по повод 100 години от имиграцията на бесарабските българи в Бразилия

Книгата "Миграцията на бесарабските българи и гагаузи" ще бъде представена днес от 15.00 ч. местно време в книжарница "Мартинс Фонтес" в Сао Пауло. Организатор на събитието е Културната асоциация на българите в Бразилия. Издаването и представянето на..

публикувано на 28.07.24 в 06:15