Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българският кандидат за еврокомисар Екатерина Захариева ще бъде изслушана на 5 ноември

Екатерина Захариева
Снимка: БТА

Проверката на правната комисия на Европейския парламент не е установила конфликт на интереси по отношение на българския кандидат за еврокомисар Екатерина Захариева. На 5 ноември предстои тя да бъде изслушана в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика на Европейския парламент. Ресорът ѝ е научни изследвания, иновации и стартъпи. На изслушването са поканени и членове на Комисията по култура в Европарламента.

Успешното справяне с интервюто е задължително предусловие тя и останалите членове на комисията да бъдат утвърдени.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България трябва да е готова за всички сценарии в Близкия изток

Трябва да сме готови за най-лошия сценарий, защото обстановката ескалира след директната атака на Иран срещу Израел, заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов пред БНТ. "Имаме стъпки на отговор, което е следваща ескалация", подчерта..

публикувано на 04.10.24 в 10:50

По съседски: Събития с балкански адрес

Премиерът на РСМ: Няма да се отклоним от членството в ЕС, но няма да лъскаме обувки Правейки оценка на първите 100 дни на кабинета си, македонският премиер Християн Мицкоски отчете, че правителството се е справило решително с..

публикувано на 04.10.24 в 10:05

Липсата на пълноценно членство в Шенген носи загуби в милиарди за България и Румъния

Подобряването на свързаността между България и Румъния е от ключово значение не само за двустранното сътрудничество, но и за икономическото развитие на региона, заяви президентът Румен Радев на годишната среща с представители на българския и..

публикувано на 03.10.24 в 16:23