Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слънчева неделя с температури до 23 градуса

Снимка: БТА

В неделя ще бъде слънчево с разкъсана предимно висока облачност. Ще бъде почти тихо. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува краткотрайна мъгла. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, в София 7°, а максималните – между 18° и 23°, в София 20°.

В планините също ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен западен, следобед по най-високите върхове на Рила и Пирин силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около 15°, на 2000 м – около 8°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево, следобед с разкъсана висока облачност. Максималните температури ще бъдат между 18° и 20°, а на морската вода – 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на бавно отслабване.

Над Балканите от запад на изток ще се увеличи облачността. По-често слънчево ще бъде в източните райони.

В Атина ще бъде 28 градуса, в Белград – 23, в Букурещ и Истанбул – 21.

В северната част от Пиренеите и южните райони на Франция ще се установи слънчево време, докато в южната част на полуострова ще бъде облачно, а превалявания от дъжд ще има на места в Португалия. Над повечето страни от Западна и Централна Европа и над Скандинавския полуостров ще бъде облачно. Дъжд ще вали в Норвегия, Швеция, Дания, Германия, Полша и балтийските страни. Облачно с валежи ще бъде и в западните райони от Европейска Русия и в източните и южни части на Украйна. В южните райони на Италия ще преобладава слънчево време, докато в северната половина ще има значителна облачност.

В Мадрид ще бъде 24 градуса, в Рим – 23, във Виена – 17, в Париж – 15, в Стокхолм – 12, в Санкт Петербург – 10, в Москва – 9.

В Мелбърн ще бъде 24 градуса, в Ню Йорк – 23, в Кейптаун – 22, в Чикаго – 20.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца

Над шест пъти повече сигнали за онлайн престъпления над деца в сравнение с м.г. са постъпили в Националния център за безопасен интернет, съобщи за БНР Антоанета Василева от организацията. Деветдесет и девет процента от оплакванията се отнасят до..

публикувано на 12.10.24 в 11:53
Валентин Мундров

Изтеклият срок на машините за гласуване няма да повлияе на вота

Изтеклите гаранции на машините за гласуване няма да създадат проблем на предстоящите парламентарни избори, увери пред Нова тв служебният министър на електронното управление Валентин Мундров. По думите му, изтеклият срок на годност на машините не..

публикувано на 12.10.24 в 10:24
Кирил Маричков

България се сбогува с великия Кирил Маричков

Трагичната смърт на рок легендата Кирил Маричков, който загуби живота си при инцидент преди концерт във врачанското село Селановци, предизвика емоционалните коментари на стотици хиляди фенове, музиканти, общественици и политици. Отиде си “щурецът”..

публикувано на 12.10.24 в 09:36