Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Главчев ще участва в Среща на върха в рамките на Берлинския процес

Димитър Главчев
Снимка: БТА

Служебният премиер Димитър Главчев ще участва в Срещата на върха в рамките на Берлинския процес, която ще се проведе днес в германската столица, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Основната идея на инициативата е да подпомага процеса на европейска интеграция на страните от Западните Балкани. Дейността й е насочена в три основни направления – икономика и свързаност; помирение и добросъседски отношения; сигурност.

В изказване, направено в началото на месеца на среща на външните министри на страните от Берлинския процес, българският министър Иван Кондов изтъкна значението на добросъседските отношения и принципа на отчитане на собствените заслуги в процеса на присъединяване към Европейския съюз.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Илков

Министърът на вътрешните работи отказа да прогнозира срок за пълноправното ни влизане в Шенген

Министърът на вътрешните работи Атанас Илков оцени като сериозна подкрепата, която България получава за пълноправно членство в Шенген. Той обаче не се ангажира със срокове дали страната ни ще бъде приета по суша в Шенген до края на мандата на..

публикувано на 10.10.24 в 17:57
Екатерина Захариева

Българският кандидат за еврокомисар Екатерина Захариева ще бъде изслушана на 5 ноември

Проверката на правната комисия на Европейския парламент не е установила конфликт на интереси по отношение на българския кандидат за еврокомисар Екатерина Захариева. На 5 ноември предстои тя да бъде изслушана в Комисията по промишленост, изследвания и..

публикувано на 10.10.24 в 13:45

Очакваме на Съвета на ЕС да бъде предложено пълноправно членство на България в Шенген

На заседание на Съвета по правосъдие и вътрешни работи днес, 10 октомври, ще бъде разгледано цялостното състояние, развитието, възникващите заплахи и промените в Шенгенското пространство. Европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон, заедно..

публикувано на 10.10.24 в 06:25