Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров ще играе за титлата в Стокхолм

Григор Димитров
Снимка: TT News Agency via AP

Един мач дели Григор Димитров от титлата в турнира на твърди кортове от сериите АТП 250 с награден фонд 767 455 евро в Стокхолм.

Григор Димитров на полуфинал в Стокхолм

На полуфинала българският тенисист победи в три сета (2:6, 7:5, 6:4) нидерландеца Талон Грикспоор. Той ще излезе в битка за трофея срещу Томи Пол от Съединените щати, който се наложи над швейцарския ветеран Стан Вавринка с 6:3, 6:2.

Знаех, че ще бъде страхотна битка. Имаше много неща, които бяха срещу мен – Талон Грикспоор играеше един от най-добрите си мачове в кариерата. Имах нужда да спечеля след такава битка”, заяви Григор Димитров.

Ако надделее във финалния мач, българинът ще прибави втора титла в Стокхолм след тази през 2013 г. Той има и два финала в същия турнир през 2014 и 2017 г.

През следващата Григор Димитров започва участието си в турнир във Виена от сериите АТП 500, където на старта го очаква китаецът Чжъчжън Чжан. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Приморско дадоха старт на четвъртия етап от Международната колоездачна обиколка на страната

Започна четвъртият, най-дългият от петте етапа на 71-вата Международна колоездачна обиколка на България. Стартът бе даден в Приморско, а движението ще се ограничава поетапно в участъците от Приморско до Сливен. Първият етап от София до Троян..

публикувано на 28.08.24 в 11:21
Карлос Насар

Карлос Насар става почетен гражданин на Червен бряг

Олимпийският шампион от Париж и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар днес ще бъде обявен за почетен гражданин на Червен бряг, съобщи кметът на града Атанас Атанасов. Общината ще удостои тежкоатлета и неговия треньор Павел Христов и с..

публикувано на 26.08.24 в 07:00

България изпраща трима лекоатлети за параолимпиадата в Париж

Трима българи заминават за участие на Параолимпийските игри в Париж 2024, които ще започнат на 28 август и ще продължат до 8 септември. Нашите лекоатлети ще завършат участието си в рамките само на 2 дни – 30 и 31 август (петък и събота)...

публикувано на 25.08.24 в 08:10