Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин източил 2,2 млн. паунда от социалната система във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Българин e измамил британските данъкоплатци с 2,2 млн. паунда, съобщава вестник “Сънди телеграф”. Схемата е включвала транспортиране на сънародници със самолет до Великобритания, превозването им до центрове за работа, за да кандидатстват за обезщетения, и връщането им в родината.

В продължение на четири години Таньо Данчев е използвал чуждите самоличности с намерението да получи т.нар. универсален кредит. Според разследването той е контролирал банковите карти на другите българи, замесени в измамата, и е изтеглил над два милиона паунда в брой от техните сметки.

Неотдавна 39 годишният българин беше осъден на седем години затвор, след като се призна за виновен по 29 обвинения в измама в съда в Снеърсбрук.

По-рано през годината българска банда от петима души получи присъди за най-голямата измама с обезщетения във Великобритания на стойност над 50 млн. паунда, припомня кореспондентът на БНР в Лондон Веселин Паунов.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

„Зюрьош Банда“

Дни на българската култура се провеждат в унгарския град Сегед

За двадесети път в унгарския град Сегед започват Дни на българската култура. Началото им дава фотодокументалната изложба на Българската академия на науките "Шедьоври от Рилския манастир“ в галерията на катедралния храм в Сегед. Това съобщи..

публикувано на 08.10.24 в 19:41

В албанското село Требище вече има българско неделно училище

Първо българско неделно училище отвори врати в село Требище, в албанската област Голо бърдо. Училището е наречено на най-красивия български празник - "24 Май" - в който почитаме делото на славянските просветители Кирил и Методий и на българската просвета и..

публикувано на 07.10.24 в 17:20

Българите в Словения се събират на есенна среща

Традиционната есенна среща на българската общност и приятелите на България в Словения ще се състои днес в българското посолство в Любляна. От дипломатическата мисия уточняват, че няма ограничения за присъствието на деца и други членове на..

публикувано на 05.10.24 в 07:25