Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Страната ни осигури профилактични прегледи на българи в албанското село Пустец

Село Пустец в областта Мала Преспа
Снимка: БТА

Дежурен екипаж на самолет С-27J "Spartan" от състава на авиобаза "Враждебна " осигури въздушния транспорт от София до албанската столица Тирана на медицински екип от различни специалисти и тяхното оборудване.

Тази събота и неделя  в поликлиниката на село Пустец, където живеят и представители на българското национално малцинство в Албания, бяха проведени безплатни профилактични медицински прегледи, тъй като в момента жителите на общината нямат достъп на специализирани медицински услуги.

Посещението на медицинския екип е по инициатива на Фондация "Българска памет" и с подкрепата на Министерството на външните работи и на Министерството на отбраната на България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Страцин честваха паметта на българските военни сражавали се в Македония

Осемдесетата годишнина от участието на България в заключителния етап на Втората световна война беше отбелязана край Страцин в източната част на Северна Македония.Свещеници от България и Северна Македония отслужиха заупокойната молитва за..

публикувано на 22.10.24 в 09:30
Радослава Недялкова с голямата награда „Българка на годината – Св. Злата Мъгленска“ за 2023 г.

Радослава Недялкова от "Нашенци": Фолклорните състави са сърцата на българските общности по света

"Човек си дава сметка какво е родината, когато я загуби. Ако си у дома, пускаш радиото, чуваш народната музика, говориш на български, отиваш на театър и там също се говори на български. Чак когато загубиш всичко това, осъзнаваш колко ти липсва" – казва..

публикувано на 21.10.24 в 14:20

Почти 69% от българите в Молдова гласуваха срещу присъединяването към ЕС

Благодарение на гласовете от чужбина все повече надделяват привържениците на конституционните реформи, които да позволят Молдова да се присъедини към ЕС – констатира журналистът Владимир Митев от румънската редакция на Радио България в коментар за..

публикувано на 21.10.24 в 13:42