Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През пролетта на 2025 г. тръгва авиолиния между София и Подгорица

Служебният министър на туризма на България Евтим Милошев и министърът на туризма на Черна гора Симонида Кордич
Снимка: Министерство на туризма

Министърът на туризма Евтим Милошев и колегата му от Черна гора Симонида Кордич подписаха в Подгорица План за съвместни действия до 2027 г. Страните ще си сътрудничат в зимен, културен, винен, поклоннически и СПА туризъм, съобщи БТА.

Идеята е да се създаде интегриран туристически продукт "Дестинация Балкани" и общи туристически пакети за гости от далечни страни като Япония и САЩ.

"За нас, балканските народи, не е печелившо да сме в конкуренция. Светът и туристите от далечни дестинации ни приемат като едно – район с уникална култура, впечатляващо историческо наследство, вкусна храна и изтънчено вино", заяви Милошев.

Очаква се през пролетта на 2025 г. да бъде открита директна самолетна линия София - Подгорица, което ще улесни не само туристическите, но и икономическите връзки, посочи Кордич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Св.Димитър е покровител на храма и жителите на пиринското с.Тешово

Слънчев и топъл ще е Димитровден

В събота , 26 октомври, ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°. В..

публикувано на 25.10.24 в 19:45

България днес - 25 октомври 2024 г.

В навечерието на парламентарни избори на 27 октомври, които се надяваме да родят стабилно управление на държавата ни, в "България днес" ви предлагаме мнения на млади хора за политиката и избирателната активност у нас. От Здравка Момчева узнаваме..

публикувано на 25.10.24 в 19:00

Демографската криза в България се отразява на БВП

Демографията оказва силно отрицателно влияние върху растежа на брутния вътрешен продукт след 2009 г., като средният отрицателен ефект е около 0,9 процентни пункта на година. Това представлява около 45 на сто от средния годишен темп на нарастване..

публикувано на 25.10.24 в 13:25