Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В четвъртък – продължава есенното тихо и топло време

Снимка: БТА

В четвъртък, 24 октомври, сутринта около водните басейни и низините ще има мъгли, а в котловините ще се образува слана. През деня ще е предимно слънчево. Минималните температури ще са от минус 1° до 6°, в котловините – до минус 3°, в София – минус 1°. Максималните ще са от 16° до 21°, в София – около 18°.

В планините
 ще е слънчево със слаб североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде 15°, на 2000 м – около 8°.

По Черноморието
ще е мъгливо и облачно, после облаците ще се разкъсат до слънчево време. Максималните температури ще бъдат между 16° и 19°. Морската вода е 18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
В петък времето остава без промяна.

На Балканите
– в източните и южните части на полуострова ще е слънчево и топло. Сутринта на места в низините, котловините и около водните басейни видимостта ще е намалена. Над западната половина ще има по-значителна облачност.
В Атина ще е максимум 23°, в Белград и в Истанбул ще е 20°, в Букурещ – 17°.

Европа
– облачно и с дъждове ще е в европейската територия на Русия. Дъжд и сняг ще вали Северна Норвегия и Швеция. Дъждовто ще е също в Ейре и северните части на Обединеното кралство. Предимно слънчево ще е в южните райони на Великобритания, по-голямата част от Испания, Франция, Нидерландия, Люксембург, Дания, Германия, Полша и Украйна. В Централното Средиземноморие и над Алпите облачността ще е значителна и ще вали дъжд, на места интензивно.
В Рим ще бъде до 22°, в Париж и Мадрид – до 19°, в Лондон 17°. В Берлин се очакват 15°, а в Москва – 8°

Отвъд Океана
– в Монреал и в Ню Йорк ще е максимум 24°, в Чикаго ще е 17°, в Лос Анджелис се очакват 28°.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Св.Димитър е покровител на храма и жителите на пиринското с.Тешово

Слънчев и топъл ще е Димитровден

В събота , 26 октомври, ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°. В..

публикувано на 25.10.24 в 19:45

България днес - 25 октомври 2024 г.

В навечерието на парламентарни избори на 27 октомври, които се надяваме да родят стабилно управление на държавата ни, в "България днес" ви предлагаме мнения на млади хора за политиката и избирателната активност у нас. От Здравка Момчева узнаваме..

публикувано на 25.10.24 в 19:00

Демографската криза в България се отразява на БВП

Демографията оказва силно отрицателно влияние върху растежа на брутния вътрешен продукт след 2009 г., като средният отрицателен ефект е около 0,9 процентни пункта на година. Това представлява около 45 на сто от средния годишен темп на нарастване..

публикувано на 25.10.24 в 13:25