Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клара Добрев: България и Румъния трябва да са в Шенген

Евродепутатът Клара Добрев
Снимка: twitter.com

Проевропейските сили в Европарламента (ЕП) имат 2/3 мнозинство. При радикалните десни популисти има промени, но силата им не е нараснала, отчита Клара Добрев, евродепутат от Унгария от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите, бивш зам-председател на ЕП. Добрев е родена в България, но от дълги години живее в Унгария.

Няма европолитик, който да подкрепя нелегалната миграция, подчерта тя в интервю за БНР. Според Добрев унгарският премиер Орбан използва темата за миграцията и "помага на Путин". Орбан е единственият премиер в Европа, който казва, че за войната е виновна Украйна, критикува Добрев. Според унгарската опозиционерка "Путин не говори само за Украйна, а за цяла Източна Европа" и ако Русия победи, то тогава е ред на балтийските страни. "България и Румъния трябва да са в Шенген. В моята политическа група всички подкрепят това", заяви евродепутатът.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Вяла предизборна кампания и очакване за пореден предсрочен вот догодина

Седмата предизборна кампания в политическия маратон през последните три години е на своя финал. Дали чухме послания за изход от тази криза или традиционните новини за купуване на гласове, които и този път не разкриха истинските поръчители, както и за..

публикувано на 25.10.24 в 11:30

По съседски: Събития с балкански адрес

Абдуллах Йоджалан предложи от затвора преговори за мир с ПКК Лидерът на признатата за терористична Кюрдска работническа партия (ПКК) Абдуллах Йоджалан, който изтърпява доживотна присъда, бе посетен от роднина за първи път от 4,5 години и..

публикувано на 25.10.24 в 09:40

В Скопие се сетиха, че за преговори с ЕС им трябва добросъседството с България

Среща в Скопие с министъра по европейските въпроси Орхан Муртезани е провел посланикът на България в Северна Македония Желязко Радуков, предава БТА. Муртезани е изразил надежда за успешни парламентарни избори в България, като важна стъпка за..

публикувано на 23.10.24 в 11:42