Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три пъти по-малко мигранти са влезли в страната през годината

Снимка: БТА, архив

Нелегалният миграционен натиск към страната ни е намалял със 70% в сравнение с първите девет месеца на 2023 г., съобщи служебният премиер Димитър Главчев.

От началото на годината са направени под 50 хил. опити за нелегално пресичане на границата срещу 157 хил. за същия период на м.г. Задържаните са два пъти повече, добави министър-председателят.

Междувременно за инцидент рано тази сутрин с микробус, превозващ 27 нелегални мигранти, съобщиха от МВР.

Превозното средство се е движило по автомагистрала “Тракия”, при влизане в София шофьорът е отказал да спре за полицейска проверка и е започнало преследване. По-късно микробусът е катастрофирал, а водачът е успял да избяга. Пристигналите полицаи са открили мигрантите, които по първоначална информация са от Афганистан.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Св.Димитър е покровител на храма и жителите на пиринското с.Тешово

Слънчев и топъл ще е Димитровден

В събота , 26 октомври, ще бъде предимно слънчево. След обяд над западните райони ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 18° и 23°, в София - около 20°. В..

публикувано на 25.10.24 в 19:45

България днес - 25 октомври 2024 г.

В навечерието на парламентарни избори на 27 октомври, които се надяваме да родят стабилно управление на държавата ни, в "България днес" ви предлагаме мнения на млади хора за политиката и избирателната активност у нас. От Здравка Момчева узнаваме..

публикувано на 25.10.24 в 19:00

Демографската криза в България се отразява на БВП

Демографията оказва силно отрицателно влияние върху растежа на брутния вътрешен продукт след 2009 г., като средният отрицателен ефект е около 0,9 процентни пункта на година. Това представлява около 45 на сто от средния годишен темп на нарастване..

публикувано на 25.10.24 в 13:25