Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи в лондонския квартал Бромли отпразнуваха първата година от засаждането на български рози

Снимка: МВнР

Сънародници отбелязаха с тържество първата година от засаждането на български рози в парка “Куинс Гардънс” в лондонския квартал Бромли. Цветята са дарени от българите в Лондон, съобщи на сайта си Посолството на България във Великоритания.
Специално за тържеството ученици от българското училище и местни активисти бяха подготвили програма, която представиха в присъствието на българския посланик Тихомир Стойчев и на кмета на Бромли д-р Дейвид Джефрис.


През октомври 2023 г. българи от Лондон създадоха градинка с рози в лондонския квартал Бромли, припомниха от инициативата “Разходки из Лондон” в поканата си за събитието.
Това е втората подобна градинка – подарък от сънародниците ни в британската столица за лондончани, след българските рози на Голдън Скуеър в централния лондонски квартал Сохо.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка:

Весела Райчинова: Българите се ползваме с много добро име в Израел

Няма точна статистика за броя на българите в Израел. Смята се, че българските евреи, преселили се там от страната ни са около 50 000. Независимо от броя им, както и в други държави по света, част от сънародниците ни са изключително задружни, за което..

публикувано на 24.10.24 в 09:15
Лазо Нестори

Лазо Нестори от Албания: Да си българин е гордост и голямо име!

Само на няколко километра западно от границата между Гърция и Албания и на около 40 километра от областния център Корча (алб. Korçë ) е разположен албанският град Билища (алб. Bilisht ). Част от градската интелигенция там е Лазо Нестори –..

публикувано на 21.10.24 в 10:10

Радослава Недялкова от Милано е "Българка на годината-2023", публиката отличи Невенка Костадинова, Сърбия

Радослава Недялкова от Милано е избрана за "Българка на годината-2023" сред номинираните 24 наши сънароднички от 19 държави. Отличието на името на Св. Злата Мъгленска беше връчено днес на тържествена церемония в УНСС в София. Радослава Недялкова е..

публикувано на 18.10.24 в 16:26