Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмица на бразилската култура в Русе

Снимка: Организаторите

В продължение на четири дни, между 28 и 31 октомври, жителите и гостите на крайдунавския град Русе ще имат възможността да се насладят на бразилско кино, литература, музика с вход свободен!

Събитието се провежда в прекрасната сграда на дома-музей на единствения български нобелов лауреат - Елиас Канети (Площад Свобода №4), отбелязва във Фейсбук Даниел Методиев, представител на българите, живеещи в Бразилия.

В рамките на Седмицата на бразилската култура ще бъде представена книгата му "Български стъпки в далечна Бразилия". Посетителите ще могат да усетят магията на Бразилия чрез интересните истории, които ще разкаже бившият консул и културно аташе на България в южната страна проф. Румен Стоянов, видео материал, подготвен от Даниел Методиев, историите и на други българи, установили се в Рио де Жанейро, Сао Пауло и Манаус.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Български филм за Несебър отнесе 4 награди на 3 световни кинофестивала

Документалният филм „Духовното огледало на християнския Несебър“ на БНТ бе отличен с общо четири награди на три престижни международни кинофестивала в  Бразилия, Грузия и Португалия . Сценарист на лентата е нашият колега от Радио България Иво..

публикувано на 26.10.24 в 11:35

Театрален спектакъл пресъздава преселването на бесарабските българи

Премиера на спектакъла „Историята на Вълковото семейство, или преселници“ по романа на Константин Петканов „Преселници", ще се състои тази вечер от 19,30 ч. в читалище „Славянска беседа 1880" (малката сцена на театър "Сълза и смях", ул. Георги С...

публикувано на 23.10.24 в 07:15
Румен Статков ,,Самодиви”

Художникът Румен Статков в нов "Танц" със своята публика

Той е художник, но и философ. Обича да разказва истории в цветове, но и да слуша такива в мелодии. Той е Румен Статков и само преди дни, на 17 октомври, представи най-новата си изложба озаглавена "Танц" в галерия "Нирвана" в София. "Това са картини,..

публикувано на 22.10.24 в 09:55